Til NM i buldring for å lære

patrickbuldring - Klikk for stort bilde

Kalneseleven Patrick Larsen fra 2lga deltok i helgen på NM i buldring, klasse eldre gutter. Konkurransen ble arrangert på splitter nye Oslo klatresenter, med rekordstor deltagelse og masse publikum. Resultatmessig ble det to topper av åtte mulige i kvalifiseringen og en hederlig 17.plass av 26 deltagere i sin debut som konkurranseklatrer. Bare seks utøvere kom til finalen i hver klasse.

buldring - Klikk for stort bilde Patrick begynte å klatre for 2,5 år siden, men har trent mer systematisk frem mot å konkurrere det siste året. Første helgen i desember 2017 fikk han sin debut i konkurranser på Nasjonalt nivå. Patrick satser mest på buldring, men klatrer også en del på tau. Han trener i Fredrikstad klatreklubb sin treningsgruppe for juniorer og håper klubben kan få på plass en egen satsningsgruppe for konkurrenseklatrere med det første. Patrick er derfor ofte å se på Redpoint klatresenter (Lisleby) eller dinglende under takoverhenget på buldreveggen i idrettshallen vår. patrick1 - Klikk for stort bilde

Patrick sa han var der for å lære, og å få brynt seg på de beste i Norge/Norden. Nivået på konkurrentene var meget høyt, der flere av hans konkurrenter nylig var med å prege det nordiske mesterskapet. Rutene/buldrene var også skrudd svært vanskelig, med et betydelig høyere nivå enn i norgescup. Flere av buldrene var for harde for meg, sa den sympatiske Fredrikstadklatreren. Det var lett for vår utsendte reporter å se at flertallet av deltagerne slet både med å nå bonustakene og å toppe ut rutene, som enten var veldig bratte og harde eller teknisk krevende. Men, slik må det nesten være sier Patrick, i et NM må buldrene kunne skille de aller beste fra de nest beste. Så nå er det bare å dra hjem å trene enda mer og komme sterkere tilbake ved neste konkurranse, sier den offensive Kalneseleven.

Buldring