Skolene åpner opp mer - nye veiledere kommer fredag

Klikk for stort bildeFra neste uke kan hele skoleklasser være samlet, uansett størrelse på klasserommet. Nye veiledere for korona-situasjonen for videregående skole kommer fredag.  

Det meldte Regjeringen og Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse 27. mai. Med nye lettelser i tiltakene tas det derfor enda et steg nærmere mot en normal hverdag i norske barnehager og skoler.  

Fredag 29. mai kommer nye veiledere om korona-situasjonen for barnehager, grunnskoler og videregående skoler.  

Siv Henriette Jacobsen (Ap), Fylkesråd for utdanning og kompetanseTom-Egil Jensen– Dette er en klok og fornuftig måte å åpne opp skolene på, som vi stiller oss bak. Vi følger myndighetenes råd, og gleder oss over at den normale skolehverdagen kommer stadig nærmere, sier Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune. 

Gult nivå i videregående skole 

Den oppdaterte smitteveilederen vil være basert på en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå. Det er lokale helsemyndigheter som vil avgjøre hvilket nivå som vil gjelde lokalt. Veilederen vil inneholde tilpassede råd for å gjennomføre en vanlig skolehverdag. Det er først og fremst de kontaktreduserende tiltakene som blir nivåinndelt.  

Alle de videregående skolene kan begynne på gult nivå fra neste uke. Det betyr at man kan gå bort fra 1 meters kravet i klasserommet. Elever og ansatte oppfordres likevel til å holde en meters avstand utenfor klasserommet når nivået er på gult. 

– Dette er enda et skritt nærmere en vanlig skolehverdag, veilederen skal gjøre jobben lettere nå, og gi forutsigbarhet framover. Til høsten kan alle begynne på skolen og forvente et vanlig tilbud, sa kunnskapsminister Guri Melby på pressekonferansen 27. mai. 

Gradvis gjenåpning 

Det var 13. mars samtlige elever i videregående skoler gikk over til digital undervisning. Siden har det foregått en gradvis gjenåpning av den fysiske undervisningen. 27. april var det første elevgruppene tilbake. Siden 15. mai har de videregående skolene vært åpne for alle elever, da med et tilbud tilpasset smittevernsreglene på gjeldende tidspunkt. Nå gjøres det altså ytterligere lettelser i tiltakene. 

Veiledere og råd utgitt av norske myndigheter i forbindelse med Covid-19-utbruddet finner du her