ØM for ungdomsbedrifter 2019

Klikk for stort bildeOnsdag var det Østfoldmesterskap for ungdomsbedrifter. Det foregikk i Rakkestadhallen. Kalneselevene gjorde seg positivt bemerket med 1. og 3. plass i beste utstilling, og 3.plass i beste verdiskapningspotensiale

Frisørene var representert med en ungdomsbedrift:
New hair - new you UB
Entreprenørskapsklassen hadde med disse tre bedriftene:
Fast Protection UB
Lesevenn UB
Save The Tigers UB

Alle bedriftene hadde laget fine utstillinger. Det ble konkurrert i mange kategorier. Elevene informerte om sin bedrift og svarte imøtekommende og godt på spørsmål, både fra jurymedlemmer og potensielle kunder.
New hair - new you UB var ikke med å konkurrerte i så mange kategorier siden de startet med ungdomsbedrift langt ut i skoleåret. Men de vant publikum. De påtok seg ikke hårklipp men de stylet hår gratis. De hadde hendene fulle hele dagen med fletting, krølling mm. Det var helt klart den ungdomsbedriften som trakk mest publikum.

Alle elevene gav uttrykk for at det var en inspirerende og lærerik dag. De fikk mange gode tilbakemeldinger og ble skikkelig inspirert til å stå på videre. De lærte mye av å stå på stand og presentere bedriften sin. Spenningen var høy før de skulle opp på senen og presentere bedriften sin for en jury. Etterpå hadde de med seg en viktig erfaring når de hadde stått i spotlighten og presentert bedriften for publikum i salen.

Dagen ble avsluttet med premieutdeling kl 15.30. Juryene gav uttrykk for at de hadde hatt en krevende oppgave når de skulle kåre en vinnerne. De nominerte 10 bedrifter, så ble de tre beste premiert.
Aller morsomst å være fra Kalnes var det når det var tur for å kåre beste utstilling. Da var 3 av våre bedrifter nominert. Save The Tigers UB, Lesevenn UB og Fast Protection UB. Førsteplass gikk til Fast Protection UB og 3. plass til Lesevenn UB!
Resultatene var også gode i andre konkurranser. Fast protection UB tok tredjeplass i beste verdiskapningspotensiale og ble nominert i fem andre kategorier. Lesevenn UB ble i tillegg nominert i kategori beste sosiale entreprenør.

I tillegg må det nevnes at Lesevenn UB fikk et litt spesielt besøk på sin stand. En mann kom og stilte en masse spørsmål. Til å begynne med følte elevene at han var vel kritisk og pågående, det føltes litt ubehagelig. Etter hvert ble dialogen hyggeligere og før han gikk fikk elevene hans telefonnummer og ble invitert til høyskolen i Halden for å presentere bedriften sin og de erfaringene de har gjort for hans studenter!

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde