Eivind og Jens Ludvig fra Kalnes VGS med seier i skole-NM for Landbruk og gartnernæring!

Klikk for stort bilde11. april : Torsdag morgenen er krystallklar og sylskarp. Sola skinner vakkert, uten å varme. Med utsikt over vakre Vestvannet i Sarpsborg nedenfor hovedbygget ved Kalnes videregående skole. 12 skoleelever fra hele landet jobber konsentrert. Seks lag, to og to. Noen kommer fra Steinkjer i Trøndelag, andre fra Lena i Oppland. Også Kalnes-elever er naturlig nok representert. To av disse tolv kan etter at dagen er over titulere seg som NM-mester i anleggsgartnerfaget.  Det måles, strikkes opp, løftes stein, måles opp mer. Tilpasses og jevnes ut.

Resultater fra konkurransene som ble arrangert på Kalnes vgs:

Landbruk og gartner
1.Jens Ludvig Sørli og Eivind Skålvoll Thorenfeldt, Kalnes vgs, Østfold
2. Natalie Barheim og Marius Flåten, Melsom vgs, Vestfold
3. Eskil Paulsrud og Ole Sønstevoldhaugen, Lena-Valle vgs, Oppland

Anleggsgartner:
1.  Johanne Elida Kalanger og Arne Hangerhagen, Gjennestad vid skole, Vestfold
2. Morten Martinsen og Endre Fridheim, Mære landbruksskole, Trøndelag
3. Henrik Strømsjordet og Maren Andresen Røstadstuen, Lena-Valle vid skole, Oppland

Skole-NM 2019 i yrkesfag arrangeres på 12 videregående skoler i 9 fylker.

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde