kalnesdagene-Flyer_riktig

Da det i år ikke er mulig å gjennomføre Kalnesdagen på vanlig måte grunnet omfattende renoveringsarbeid på skolen, arrangerer vi aktiviteter i området rundt den nye gårdsbutikken!
Det vil være aktiviteter for store og små. Grillstand, kafe og mer...
Les videre hva som skjer de forskjellige dagene:

voksenagronom

file3-1

Onsdag var det Østfoldmesterskap for ungdomsbedrifter. Det foregikk i Rakkestadhallen. Kalneselevene gjorde seg positivt bemerket med 1. og 3. plass i beste utstilling, og 3.plass i beste verdiskapningspotensiale

IMG_5815

Friluftsliv 1 og 2 har vært på vintertur i Blefjell.

IMG_3495

Klassene 1NABD og 1NABE ved Kalnes vgs plukket i forrige uke søppel i strandsonen på Øketangen badeplass i Sarpsborg Kommune.

IMG_4005

Kalnes vgs tilbyr agronomkurs for voksne med 15 elevplasser etter ny nasjonal modell. Dette er en samlingsbasert utdanning på deltid kombinert med nettbasert undervisning. Målgruppen er gårdbrukere og andre som har behov for utdanning i landbruksfag/naturbruk. Utvidet søknadsfrist: 15. mai 2019.

Se https://kalnes.vgs.no/opplaringstilbud/voksenagronom/ for mer info.

56652934_2352231764997925_7022684309676883968_n

11. april : Torsdag morgenen er krystallklar og sylskarp. Sola skinner vakkert, uten å varme. Med utsikt over vakre Vestvannet i Sarpsborg nedenfor hovedbygget ved Kalnes videregående skole. 12 skoleelever fra hele landet jobber konsentrert. Seks lag, to og to. Noen kommer fra Steinkjer i Trøndelag, andre fra Lena i Oppland. Også Kalnes-elever er naturlig nok representert. To av disse tolv kan etter at dagen er over titulere seg som NM-mester i anleggsgartnerfaget.  Det måles, strikkes opp, løftes stein, måles opp mer. Tilpasses og jevnes ut.

RFD_3670-b

Ole Anton Degnes fra Kalnes vgs var best i dumperkonkurransen under skole-NM anleggsmaskinkjøring.
I en svært jevn og spennende konkurranse var det til slutt Elias Krogstad fra Gauldal vgs. i Trøndelag som vant skole-NM i anleggsmaskinkjøring.

Igår stilte over 100.000 elever over hele Norge til start for å løpe TINEstafetten – Verdens største stafett!  I løpet av de 25 årene stafetten har eksistert har over 1.7 millioner elever deltatt. Det er over halvveis til månen!