Mandag 27/5 gikk klassene 1NABD og 1NABE ned til Vestvannet for å plukke søppel. Langs bredden av vannet fant vi masse ilanddrevet søppel. Nesten 15 fulle søppelsekker med gamle båtrester, jernskrot, gammelt trevirke, mange plastflasker og annet avfall. Vi føler vi har gjort en god innsats for miljøet.

Igår stilte over 100.000 elever over hele Norge til start for å løpe TINEstafetten – Verdens største stafett!  I løpet av de 25 årene stafetten har eksistert har over 1.7 millioner elever deltatt. Det er over halvveis til månen!

Ole Anton Degnes fra Kalnes vgs var best i dumperkonkurransen under skole-NM anleggsmaskinkjøring.
I en svært jevn og spennende konkurranse var det til slutt Elias Krogstad fra Gauldal vgs. i Trøndelag som vant skole-NM i anleggsmaskinkjøring.

11. april : Torsdag morgenen er krystallklar og sylskarp. Sola skinner vakkert, uten å varme. Med utsikt over vakre Vestvannet i Sarpsborg nedenfor hovedbygget ved Kalnes videregående skole. 12 skoleelever fra hele landet jobber konsentrert. Seks lag, to og to. Noen kommer fra Steinkjer i Trøndelag, andre fra Lena i Oppland. Også Kalnes-elever er naturlig nok representert. To av disse tolv kan etter at dagen er over titulere seg som NM-mester i anleggsgartnerfaget.  Det måles, strikkes opp, løftes stein, måles opp mer. Tilpasses og jevnes ut.

Kalnes vgs tilbyr agronomkurs for voksne med 15 elevplasser etter ny nasjonal modell. Dette er en samlingsbasert utdanning på deltid kombinert med nettbasert undervisning. Målgruppen er gårdbrukere og andre som har behov for utdanning i landbruksfag/naturbruk. Utvidet søknadsfrist: 15. mai 2019.

Se https://kalnes.vgs.no/opplaringstilbud/voksenagronom/ for mer info.

Klassene 1NABD og 1NABE ved Kalnes vgs plukket i forrige uke søppel i strandsonen på Øketangen badeplass i Sarpsborg Kommune.

Friluftsliv 1 og 2 har vært på vintertur i Blefjell.

Onsdag var det Østfoldmesterskap for ungdomsbedrifter. Det foregikk i Rakkestadhallen. Kalneselevene gjorde seg positivt bemerket med 1. og 3. plass i beste utstilling, og 3.plass i beste verdiskapningspotensiale