11. april : Torsdag morgenen er krystallklar og sylskarp. Sola skinner vakkert, uten å varme. Med utsikt over vakre Vestvannet i Sarpsborg nedenfor hovedbygget ved Kalnes videregående skole. 12 skoleelever fra hele landet jobber konsentrert. Seks lag, to og to. Noen kommer fra Steinkjer i Trøndelag, andre fra Lena i Oppland. Også Kalnes-elever er naturlig nok representert. To av disse tolv kan etter at dagen er over titulere seg som NM-mester i anleggsgartnerfaget.  Det måles, strikkes opp, løftes stein, måles opp mer. Tilpasses og jevnes ut.

Kalnes vgs tilbyr agronomkurs for voksne med 15 elevplasser etter ny nasjonal modell. Dette er en samlingsbasert utdanning på deltid kombinert med nettbasert undervisning. Målgruppen er gårdbrukere og andre som har behov for utdanning i landbruksfag/naturbruk. Utvidet søknadsfrist: 15. mai 2019.

Se https://kalnes.vgs.no/opplaringstilbud/voksenagronom/ for mer info.

Klassene 1NABD og 1NABE ved Kalnes vgs plukket i forrige uke søppel i strandsonen på Øketangen badeplass i Sarpsborg Kommune.

Friluftsliv 1 og 2 har vært på vintertur i Blefjell.

Onsdag var det Østfoldmesterskap for ungdomsbedrifter. Det foregikk i Rakkestadhallen. Kalneselevene gjorde seg positivt bemerket med 1. og 3. plass i beste utstilling, og 3.plass i beste verdiskapningspotensiale

Kalnes vgs tilbyr agronomkurs for voksne med 15 elevplasser etter ny nasjonal modell. Dette er en samlingsbasert utdanning på deltid kombinert med nettbasert undervisning. Målgruppen er gårdbrukere og andre som har behov for utdanning i landbruksfag/naturbruk.
 

Da det i år ikke er mulig å gjennomføre Kalnesdagen på vanlig måte grunnet omfattende renoveringsarbeid på skolen, arrangerer vi aktiviteter i området rundt den nye gårdsbutikken!
Det vil være aktiviteter for store og små. Grillstand, kafe og mer...
Les videre hva som skjer de forskjellige dagene:
 

Les mer HER

Nå er tømrer-gjengen I full gang med våre ordre.  Bestillingene i år er 1 stk Kalnesbod, 1 stk dommerbod og tre stk hoppekasser i forskjellige høyder. Resterende ordre blir produsert fortløpende. Elevene arbeider godt, alle er fornøyde og resultatet er så langt meget bra. Vi gleder oss til ferien og oppstart i verkstedet etter ferien!