Kalnes vgs. arrangerte tirsdag 22.9.20 «Klimadag» i samarbeid med Øko Norge.

Assisterende rektor Tommy Eriksen ønsket velkommen til Klimadagen, Øko Norge ved Mona Horntvedt holdt en kort innledning før fagleder for naturbruk, Anne Kristine Graff tok over og ledet dagen. Elever og ansatte fikk høre på foredrag av

Fredrik  Myhre fra WWF holdt foredrag om forurensning i havet og om plasten i havet – og om utfordringene det skaper for miljøet. WWF har årets innsamlingsaksjon på NRK. Vi så kl.10.30 på filmen «Uår» med Einar Kiserud. Filmen handlet om tørkesommeren 2018 og hvilke utfordringer det skapte for han som melkeprodusent. Vi fikk også følge han til Malawi og så hva han opplevde og lærte på en gård der. KL.12 holdt gårdsbestyrer Gunhild Dangstorp foredrag om gårdsbruket og vi fikk blant annet høre om hva som dyrkes på gårdsbruket  og informasjon om dyrene vårt og om prosjektet «Ku og kalv». KL.13 var det forfatter og professor Dag Jørund Lønning som holdt et foredrag om jordfruktbarhet og regenerativt jordbruk,  Foredraget var tilgjengelig på YouTube kanal og ca. 400 fulgte foredraget der i tillegg til visninger i skolens Aula og i klasserommene.

I kantina så var det mulig å kjøpe suppe laget av økologiske grønnsaker og det var også en liten utstilling av økologiske grønnsaker i kantina.

Bondelaget, Småbrukarlaget og Tomb vgs. hadde mulighet til å følge foredragene via digitale medier.

Vi vil takke Glemmen vgs. medialinja for meget god hjelp underveis, og vi  vil også takke Øko Norge for et godt samarbeid og takk til alle foredragsholderne!

Klikk for stort bildeFredrik Myhre fra WWFKlikk for stort bildeFra produksjonen. Foredrag ved Gunhild DangstorpKlikk for stort bilde    Klikk for stort bildeØkologisk i kantina   Klikk for stort bildeØkologisk matservering i kantina Klikk for stort bilde