Dette er de nye koronatiltakene - Fortsatt rødt nivå

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock  Enkelte elevgrupper har i de to foregående ukene,  uke 48 og 49, kun hatt digital opplæring, og vi ser nå behov for å gi alle elever et tilbud om noe fysisk opplæring på skolen i løpet av ukene fram til juleferien.

I samråd med kommuneoverlegen, vil det være en god løsning å kunne gi alle elever noen dager hver med fysisk opplæring på Kalnes vgs før juleferien.
Oppmøte tidene for hver enkelt klasse og gruppe vil komme fra kontaktlærer, og legges inn i klassens outlook-kalender.

I de nye tiltakene fra Sarpsborg kommune står det også beskrevet hva som skal gjelde i kollektivtrafikken, og dette vil blant annet påvirke skoleskyssen for elever på videregående skoler, da følgende vil gjelde:

Munnbind på kollektivreiser

Når det ikke er mulig å holde én meters avstand til medreisende er det påbudt å bruke munnbind for reisende på kollektivtransport som buss, tog og ferje

• Påbudet gjelder også på innendørs stasjonsområder
    • Sarpsborg busstasjon anses som et utendørs stasjonsområde og er derfor unntatt

Unntak:

• for barn under ungdomsskolealder
  • for skoleskyss i grunnskole
  • for personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind
    • Politiet kan stille krav om dokumentasjon fra lege, men dette behøver du ikke å vise fram under reisen

Munnbind på reise med drosje

Det er påbudt med munnbind for alle passasjerer i drosje. Munnbindet skal tas på før passasjerene setter seg inn i drosjen, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjerene har gått ut av drosjen.

Drosjesjåfører skal bruke munnbind når det er passasjer i drosjen.

Unntak:

• for barn under ungdomsskolealder
  • for personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind

Les mer om koronatiltakene på Sarpsborg kommune sine nettsider:

Lav terskel for å teste VGS Elever

Viktig beskjed til alle våre elever fra kommuneoverlegen:

Hei

Det er mange i din aldersgruppe som blir smittet av koronaviruset. Nå trenger vi din hjelp for å hindre smitte.

Det viktigste du kan gjøre er å reagere raskt hvis du får symptomer. Da må du holde deg unna andre og teste deg med en gang.

Mange ungdommer har milde symptomer som kan forveksles med andre sykdommer eller vanlige plager, og som derfor er lett å overse.

Derfor må du hjelpe oss og bestille time til testing dersom du får én eller flere av følgende symptomer utover de klassiske som hoste, feber og rennende nese:

• Muskelverk
  • Slapphet
  • Hodepine
  • Endret smaks- og luktesans
  • Frysninger
  • Sår hals
  • Magesmerter
  • Kvalme/oppkast
  • Diarè

Du kan enkelt bestille time for test på kommunens nettsider: Sarpsborg kommune - Nå kan du bestille time for koronatest på nett

Ta kontakt med fastlege, helsesykepleier eller legevakt dersom du trenger råd.

Siste skoledag i skoleruta er 21.12.20(digital undervisning for Kalnes vgs).

Mange har sikkert registrert at enkelte kommuner har vedtatt å endre skoleruta, slik at siste skoledag før juleferien for dem blir 18.12.20. De kommunene som velger dette, må da ta igjen en dag en annen gang i løpet av skoleåret. Dette gjelder ikke for Viken fylkeskommunes skolerute. Siste skoledag i skoleruta for fylket er fortsatt 21.12.20. For Kalnes VGs sine elever, vil all opplæring foregå digitalt denne dagen, slik at man ikke har oppmøte for elever og lærere den 21.12.20.