Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Design og håndverk

Liker du å jobbe kreativt, skape, utforme og jobbe praktisk med hendene dine, kan denne utdanningen være noe for deg. På vg 2 har vi blomsterdekoratør, frisør og aktivitør.

Design og Håndverk

Design og håndverk passer for deg som er kreativ og liker å arbeide med hendene. Du bør være nøyaktig, ha estetisk sans og du bør kunne arbeide selvstendig og i team.Ved å velge design og håndverk vil du få kunnskap om, og erfaring med ulike materialer og teknikker gjennom arbeide med tekstil, trearbeid, metallarbeid, keramikk og lignende. Undervisningen vil være praksisnær med utgangspunkt i ulike yrker innen Design og Håndverksområdet som for eksempel frisørfag, blomsterdekoratørfaget, trearbeidsfag, aktivitørfag, design og utstillingsteknikk og fagområder innen tekstil.

Vg1 og Vg2/Vg3 tilbud innen Design og Håndverk på Kalnes videregående skole:

Vg1 Design og Håndverk

Vg2 Aktivitør

Vg2 Blomsterdekoratør

Vg3 Påbygning til generell studiekompetanse

Vg1 Design og Håndverk

På Vg1 Design og Håndverk består programfagene av Produksjon og Kvalitet og dokumentasjon. I produksjonstimene arbeider vi med ulike praktiske oppgaver i klasserom og verksted. Her vil du blant annet lære noe om idéutvikling, faguttrykk, håndverksteknikker, materialer, verktøy, digitale verktøy, produktutvikling, form og fargelære og HMS. I kvalitet og dokumentasjonstimene vil du lære en del om tegneteknikker, presentasjon, skisseutvikling, perspektiv, arbeidstegning, entreprenørskap, stilhistorie, design, kundebehandling og lignende.

Vg2 Aktivitør

Aktivitøren arbeider i boliger, dagsentre, barnehager, SFO, institusjoner eller lignende.

Som aktivitør må du like å være sammen med mennesker, være kreativ og ansvarsbevisst. Aktivitøren jobber selvstendig eller sammen med andre i skapende prosesser med tilrettelegging av aktiviteter som hovedoppgave.

Vg2 Blomsterdekoratør

Blomsterdekoratøren arbeider i blomsterbutikker, som selvstendig næringsdrivende, som freelancer eller i kjeder. Som blomsterdekoratør utvikler og utfører du dagsaktuelle oppdrag basert på kundens ønsker og behov. Du vil jobbe med ulike teknikker som buketter, dekorasjoner, arrangementer, sammenplantninger, sorgarbeider, brudearbeider osv. du må være kreativ, kunne yte god service, ha godt håndlag og estetisk sans.

Etter Vg2 i skole kan du enten velge Vg3 Påbygning til generell studiekompetanse, eller opplæring i bedrift.

Oversikt over fag på VG1:

Fellesfag

Antall timer per uke